Monday, October 15, 2007

Tänään on blogiteemapäivä, Blog Action Day

Viime viikolla joka tuutista tuli energian säästämisestä. Suurinta osaa noista säästövinkeistä olen toki noudattanut aikaisemminkin, mutta ihan hyvä välillä muistuttaa asiasta. Energiansäästöviikko ei ole turha.

Olin ajatellut kirjoittaa blogin energiansäästöviikon ajatuksistani. Sitten satuin huomaamaan, että tänään vietetään ensimmäistä blogiteemapäivää (Blog Action Day), ja aiheena on ympäristö. Tämähän sattui hyvin: päätin siis omistaa tämän energiansäästöviikkoblogini teemapäivän ympäristöblogikseni. Kun saan tämän kirjoitettua, käyn rekisteröimässä sen blogipäivän sivuille http://www.blogactionday.org/.

Energiansäästöviikon innoittamana aion tästä eteenpäin ostaa vanhojen lamppujen tilalle energiansäästölamppuja. Aikaisemmin ollaan melkein muutettu paikasta toiseen niin vauhdilla, ettei ole pahemmin tarvinnut lamppuja vaihdella. Tarkkailin myös normaalia enemmän vedenkäyttöäni ja sammuttelin erityisellä huolella turhat valot pois.

Toisaalta suurimman osan aikaa muulloinkin kyllä toimin mahdollisimman energiaa säästävästi. Eli homma ei mene niin, että energiaa säästetään vain viikon verran vuodessa. Tuo viikko lehti- ja telkkarijuttuineen kuitenkin sai jälleen ajattelemaan, että voisiko säästää vielä jossakin.

Kierrätän aktiivisesti, palautan kaiken mahdollisen, en käytä lattialämmitystä koskaan turhaan, en jätä laitteita päälle tai varaustilaan. Lämmitystä emme käytä liikoja, tässä vaiheessa vuotta patterit ovat vielä kokonaan pois päältä. En asu suihkussakaan. Ehkä voisin vaikka ajaa autolla säästäväisemmin. Siis en juuri vähempää, mutta varmaankin hieman taloudellisemmin :) Ja sauna odottaa joskus hetken, ennen kuin sinne ehdimme. Senkin suhteen voisi olla tarkempi.
Keittiön kylmälaitteet ovat melko vanhat, mutta kun seuraavia ostetaan, panostetaan energiatehokkaisiin.

Blogiteemapäivä on kiva idea. Aktiivista blogiteemapäivää kaikille!

No comments: