Saturday, October 30, 2010

Minulla on tänään vapaapäivä

Minulla on tänään vapaapäivä, jonka saan viettää kotona, Lappeenrannassa. Ihan oikeasti sellainen päivä, etten ole suunnitellut mitään menoja, meille ei ole tulossa ketään, eikä meillä ole nyt ketään, enkä ole luvannut kenellekään mitään – paitsi illalla kotiutuvalle Mikolle saunan ja illallisen, mutta nehän ovat pelkkää laatuaikaa ja nautintoa.

Vapaapäiviä on monenlaisia, ja toki kavereiden vierailupäivät, meidän vieraisille menopäivät ja reissutkin ovat vapaita päiviä, mutta eri tavalla. Ne ovat aikataulutettuja ja jonkinlainen ohjelma päiviin on kuitenkin aina olemassa.

Kuinka siis aloitan vapaapäiväni? Selaan Facebookkia ja sähköpostiani sängyssä, haen eteisestä postipaketista uudet venäläiset kokkauskirjani, otan myös eteisen lattialta aamun lehden, kömmin takaisin sänkyyn niiden kanssa ja aloitan uuden blogitekstin kirjoittamisen vapaapäiväni vietosta. Aika täydellistä, kun olen ollut hereillä vasta puoli tuntia.

Ei pidä asettaa päivälle liikaa paineta, ettei pety. Ja ettei taas tule tunne, että päivä olikin suunniteltu ja aikataulutettu. Mieleeni hiipii kuitenkin, että ehkäpä ehtisin konttorille vähäksi aikaa tekemään töitä, uimahallissa olisi kiva käydä, kaupungille pitäisi mennä katselemaan uutta takkia ja ehkäpä muitakin vaatteita, kotia voisi ainakin siivota, yhdistyshommia on rästissä liikaakin, kesäteatteriblogit ovat käytännössä kirjoittamatta, kesä- ja syksykuvia järjestelemättä, kavereitten kanssa yhteistä illanviettoa olen luvannut suunnitella, yhden kaverin kanssa haluaisin mennä lounaalle, hammaslääkärin tarkastus pitäisi varata, kynnet lakata... No niin, johan siinä taitaisi olla yhdelle päivälle ohjelmaa. Mutta mitäänhän ei ole PAKKO tehdä juuri tänään, koska ei ole aikatauluja ja suunniteltua ohjelmaa!

Mitä sitä sitten tuli tehtyä, kun ihan vapaasti sai valita: Kävin ostoksilla, vaikken ostoksilla käymisestä yleensä erityisesti pidäkään, mutta välillä vaan täytyy käydä. Ja tällä kertaa löytyikin kaikenlaista hyödyllistä, kuten sitruunanviipaleen puristimet, ruuanlaittopinsetit, lasisia jääkaappirasioita, ihana baskeri ja kaksi paitaa.

Kävin lounaaksi lähikepsulasta (”Tasty Food” -kebab-pitseriasta) tonnikalarullan mukaan ja suuntasin yliopistolle. Puuhastelin rästihommien parissa ja sitten siirryin asukasyhdistyksen ja Suomi-Venäjä-Seuran hommiin. Puuhasinpa vähän vihreitäkin juttuja. Ja tyhjensin kameralta kuvat.

Pian olikin kello jo sen verran, että ajelin kaupan kautta kotiin, laitoin saunan lämpiämään, järjestelin kämppää ja rupesin kokkaamaan hyvää illallista. Ja kun vielä Mikko ehti kotiin illansuussa, oli kaikki aika täydellistä arkisen kotivapaapäivän viettäjän näkövinkkelistä.

Toim. Huom. Teksti on kirjoitettu muutama viikko sitten. Ei vaan riittänyt vapaapäivänä aikaa laittaa tätä blogiin asti. :D

No comments: