Tuesday, January 16, 2007

LibraryThing

Löysin eilen kivan nettisivun: http://www.librarything.com. Tai oikeastaan en ihan kuitenkaan sattumalta löytänyt sitä, vaan yksi proffa vinkkasi, että sellainen on olemassa :)

Perustin sinne oman virtuaalikirjaston (nimellä TanjaKarppinen) ja rupesin syöttämään jo kirjojakin. Homma sujuu ihan kohtuullisen nopeasti niiden kirjojen osalta, jotka löytyvät LibraryThing:n käyttämistä tietokannoista ennestään, kun ei tarvitse kirjoittaa kuin kirjailijan nimi, joissain tapauksissa kirjan nimi, niin kone löytää kirjan tiedot. Mutta mm. venäjänkielisten kirjojen tietojen translitteroiminen ja järjestelmään syöttäminen (niitä ei sieltä juurikaan löydy) on hieman hitaampaa.

Niin juu, kun syöttää sinne suomenkielisiä kirjoja, oletushaku amazon.com ei ole paras, vaan Helsinki Metropolitan Libraries esim. löytää paremmin, myös Linnea. Tämän katsoin tarpeelliseksi mainita, koska huomasin eräästä blogista, että jonkun oli aluksi ollut vaikeuksia löytää kirjojen tietoja suomeksi, mutta se ongelma johtunee edellä mainitsemastani seikasta.

Nyt olikin sopiva aika ruveta ylläpitämään virtuaalikirjastoa, kun saatiin juuri tilattua kunnon iso kirjahyllysysteemi olkkariin, joten sen saavuttua voin ruveta ylläpitämään myös kunnollista fyysistä kirjastoa. Pääsevät kirjat pois kellarista ja laatikoista.

No comments: